Jazz Concerten Amstelkerk.  
 
“Chet Baker Legends” Zondag 31 maart 2024. 15:00-17:00u.
 
Thomas Resonance” organiseert Jazz luister-concerten in een ambiance en setting die optimaal recht doet aan de status van de professionele Jazz musicus. 
In dit eerste concert van de serie spelen de beroemde Jazz veteranen Jean Louis Rassinfosse en John Engels die beiden een lange periode met Chet Baker hebben gespeeld en op tournee zijn geweest, samen met de befaamde en geprezen musici, trompettist Eduardo Blanco en Dirk Balthaus op de prachtige vleugel in de Amstelkerk.
 

John Engels is een Nederlandse Jazz-drummer met  wereld faam. Hij speelde onder meer met Stan Getz, Art Farmer, Ben Webster en natuurlijk Chet Baker. Hij kreeg een Bird Award op het North Sea Jazz Festival in1985) de Boy Edgar Prijs in1989 en maar liefst zes Edisons voor zijn platen met verschillende formaties.

Contrabassist Jean-Louis Rassinfosse  is een coryfee in de internationale jazzwereld. Zijn internationale carrière omspant 45 jaar, en is op  ruim 130 cd’s actief. Hij speelde o.a. met Chet Baker en Toots Thielemans, en stond mee aan de wieg van de jazzafdeling van het Brussels Conservatorium.
 
Pianist Dirk Balthaus, oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland, is al 35 jaar actief in de Nederlandse jazzscene. Hij heeft gestudeerd aan het Hilversum’s Conservatorium en is op meer dan 40 Cd producties te horen, zowel als leider als ook als sideman.  Als lid van het  Millennium Jazz Orchestra heeft hij met grootheden zoals Benny Golson en Lee Konitz op het podium gestaan.
 
Trompettist Eduardo Blanco is afkomstig uit Spanje, heeft een deel van zijn muzikale opleiding in Amerika gevolgd en is al geruime tijd woonachtig een werkzaam in Nederland. Hij heeft een prachtige lyrische toon, speelt soepel en elegant en de juiste timing…Tijdens deze tribute aan Chet zal hij ook enkele van zijn eigen composities spelen.
 
 
Ticket kopen? https://eventix.shop/rsmqqgrs. Info:06 4186 7631
Contant aan de deur betalen? Stuur een mail om je plek te garanderen naar info@thomasresonance.nl